Mânerul potrivit pentru bucătărie

Mânerul potrivit pentru bucătărie

by Corina B |octombrie 15, 2021 | Blogs, Mobila

Manerele joacă un rol major în planificarea bucătăriei. Acestea subliniază în mod semnificativ designul bucătăriei și contribuie la aspectul vizual. De aceea există mânere de bucătărie pentru orice gust și stil de bucătărie.

Mânerul potrivit pentru bucătărie

Pe lângă fronturi și blatul de lucru, mânerele de bucătărie sunt unul dintre cele mai importante elemente de design care influențează fundamental aspectul unei bucătării. 

Atunci când planificați studioul de bucătărie, de obicei decideți în mod spontan, pe baza instinctului, care este mânerul bucătăriei , fără a vă întreba ce influență vor avea ulterior mânerele bucătăriei asupra aspectului și practicului unei bucătării. Ușurința de utilizare la deschiderea și închiderea dulapurilor joacă un rol deosebit de important în bucătăriile fără mânere.

Vă vom arăta ce opțiuni aveți atunci când alegeți un mâner atunci când vă planificați bucătăria , astfel încât să puteți găsi exact „mânerul norocos” care corespunde ideilor dvs. personale pentru noua dvs. bucătărie montată.

Materiale manere Bucatarie

Dacă alegeți forme sau materiale de mâner nepotrivite, vi se va aminti de decizia greșită de fiecare dată când mergeți la bucătărie. Dacă mânerele bucătăriei îți alunecă din mână când deschizi ușa frigiderului, deoarece acestea sunt prea mici sau dacă mânerul de pe dulapul chiuvetei pot fi greu apucate cu mâinile umede, pierzi rapid bucuria de a găti și de a coace. 

 • Mânerele metalice pentru bucătărie: Mânerele metalice sunt deosebit de populare și se numără printre mânerele clasice de bucătărie. Sunt disponibile în culori din oțel inoxidabil, crom, crom negru, sau cupru. Datorită varietății de modele diferite, acestea pot fi adaptate oricărui design de bucătărie. Împodobesc bucătăriile moderne de designer, dar și bucătăriile rustice. În plus, mânerele metalice sunt deosebit de durabile și robuste.  Ușurința de întreținere este un alt plus apreciat de mulți.
 • Mânerele de bucătărie din alamă: Materialul auriu conferă bucătăriei un farmec nobil, care în funcție de forma mânerului, completează bucătăriile într-un mod elegant sau, într-o variantă simplă, stabilește scena perfect pentru bucătăriile moderne. Alama este un aliaj de cupru și zinc care ar putea fi deteriorat prin utilizarea unor agenți de curățare agresivi. Este mai bine să curățați mânerele cu o soluție delicata și o cârpă moale din microfibră.
 • Mânerele de bucătărie din porțelan: Butoanele sau mânerele din porțelan se găsesc în cea mai mare parte în bucătăriile clasice și conferă mobilierului o notă nostalgică. Cu toate acestea, materialul este foarte sensibil și poate fi deteriorat rapid. Dar tocmai această fragilitate conferă bucătăriei ceva foarte special, astfel încât mânerele din porțelan sunt o alegere excelentă pentru bucătăriile montate cu aspect shabby chic.
 • Mânerele de bucătărie din lemn: Chiar și mânerele din lemn nu pot ține pasul cu longetivitatea metalului, astfel încât acest material este rar ales.  Mânerele din lemn asigură un aspect extrem de armonios în designul bucătăriei.
Manere metalice

Fericit fără mânere – bucătării fără mânere

În ultimii ani, designul fără mânere al bucătăriilor s-a mutat în centrul mobilierului modern. Deoarece aspectul fronturilor bucătăriei este în prim plan acestea par extrem de moderne și permit ca dorințele de design individuale să devină realitate. În plus, absența mânerelor asigură faptul că bucătăria arată elegantă și puristă. Acest lucru le face ideale pentru mobilarea bucătăriilor în plan deschis, unde camera de zi și bucătăria este Open-Space.

Manere Gola-Tip On -Senzori electrici

Concepte de operare pentru bucătăriile fără mânere 

 • Mânerele încastrate(Gola): Mânerele încastrate care sunt frezate în carcasă arată foarte elegant și modern ele sunt subordonate minunat designului bucătăriei. Mânerele încastrate sunt adesea îmbrăcate în aluminiu sau oțel inoxidabil și se extind pe întregul corp al dulapului, astfel încât chiar și ușile și sertarele grele să poată fi deschise cu ușurință. Dacă doriți să setați un punct vizual, mânerele încastrate pot fi iluminate cu LED-uri moderne.
 • Tip-On: Cu așa-numita tehnologie „Push-to-open” sau „Tip-On”, rezultatul este un aspect uniform de bucătărie, în care designul fronturilor nu este afectat de nimic. Atingeți-l scurt și ușa și sertarul se vor deschide. Practic: dacă aveți mâinile pline, puteți atinge și deschide cu ușurință dulapurile din bucătărie cu genunchiul.
 • Senzori electronici : îți place tehnologia inovatoare? Senzorii electronici încorporați reacționează la atingere ușoară și deschid dulapurile și pliantele ca prin magie.
 • Cu o asimetrie subtilă şi un design jucăuş,  mânerul frezat în cant, te invită să-l aduci în orice încăpere din locuință, fiind unul foarte versatil. Poate transforma ambianţa unei încăperi atunci când i se aplică o nuanţă intensă, însă arată bine şi cu o alternativă pastelată.
maner frezat in mdf

Avantajele și dezavantajele unei bucătării fără mânere

Un design fără mâner arată foarte elegant, permite echipamentelor de bucătărie să apară ca o unitate închisă și se combină armonios cu designul camerei de zi. Într-o bucătărie fără mânere, puteți sta cu ușurință la insula bucătăriei fără a vă ciocni de manerele clasice. 

Bucătăriile fără mânere sunt, de asemenea, o soluție minunată pentru familiile cu copii, deoarece nu există riscul de a fi prinși de mânere. În plus, fronturile bucătăriei pot fi șterse în cel mai scurt timp, iar mânerele nu trebuie curățate separat.

Totuși, acest lucru are ca rezultat și un mic dezavantaj: prin atingerea constantă a fronturilor, amprentele digitale pot fi observate foarte repede, în special pe fronturile lucioase sau lăcuite. În plus, sistemele de deschidere fără mâner necesită adesea mult spațiu, astfel încât acestea pot fi implementate doar în bucătării relativ mari. În schimb, acest lucru înseamnă că nu este nevoie de spațiu suplimentar de depozitare în bucătăriile mici. Un alt punct de critică: mecanismul tip-on sau tehnologia senzorului electronic este sensibil la faptul că dulapurile și sertarele pot fi deschise prin atingere accidentală.

Sfaturi pentru alegerea mânerelor potrivite pentru bucătărie

 • Practicitatea: Chiar dacă un Proiect al mânerelor tip buton arată grozav, dulapurile, de la ușa frigiderului, sunt dificil de deschis cu această variantă de mâner. 
 • Atingerea:când vizitați studioul de bucătărie, încercați ce formă de mâner vi se potrivește și cu ce materiale vă simțiți confortabil. În timp ce mulți preferă designul modern și neted al mânerelor metalice, alții doresc mânere calde din lemn sau butoane filigranate. Acordați-vă suficient timp pentru a lua decizia, la urma urmei, doriți să vă bucurați de bucătărie chiar și după mulți ani.
 • Dispunerea:Există câteva opțiuni pentru așezarea mânerelor pe partea din față a mobilierului, care determină aspectul, dar și ușurința de utilizare:

Combinația de mânere atașate „orizontal și vertical” este cea mai populară variantă: În timp ce mânerele de pe cele mari ușile de bar sunt montate vertical, se așează orizontal pe ușile sertarelor, și dulapurilor.
Cu dispunerea „orizontală și orizontală” , mânerele bucătăriei sunt montate orizontal și ușor decalate atât pe uși, cât și pe sertare, astfel încât să susțină mișcarea de deschidere.
Poziția mânerului „în mijloc” înseamnă că mânerele de bucătărie sunt atașate în mijlocul ușii sau în capăt, ceea ce promite adesea un apel vizual, dar poate limita funcționalitatea mânerelor.

Share this post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *